Caritas Norge

HØSTAKSJONEN 2019

Gi en gave som metter!

For tredje år på rad øker antallet mennesker som sulter.
Men din hjelp gjør en forskjell!

Hver eneste dag strever mødre og fedre rundt omkring på jorda med å skaffe nok mat på bordet til barna sine. 821 millioner barn og voksne er rammet av sult. Riktig ernæring de første tusen dagene er viktig for barns utvikling og fremtid. Dårlig ernæring i denne perioden kan ha konsekvenser for hjernen og kroppen som varer livet ut. Mangel på mat eller feil mat fører ikke bare til lidelser og dårlig helse, men går også utover utviklingen på mange andre områder i samfunnet, som utdanning og arbeid.

- For oss i Caritas er det å sørge for at barn får mat noe av det aller viktigste vi gjør. Det gir dem mulighet til å utvikle seg normalt, konsentrere seg på skolen og øker muligheten for at de får oppfylt sine drømmer, sier Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas, den katolske kirkes hjelpeorganisasjon.

Caritas lærer bønder hvordan de kan dyrke mat mer effektivt, selv om konflikter og klimaendringer gjør landbruk stadig mer utfordrende. De fleste familier som deltar i våre matsikkerhetsprogrammer går fra ett til tre måltider per dag. Med støtte fra Norad og trofaste givere hjelper vi i dag 58 000 husholdninger i syv land.; Niger, Mali, DR Kongo, Zambia, Uganda, Colombia og Sri Lanka.

- Din gave kan være forskjellen på om et barn går til sengs sulten eller mett. Du kan gi familier som din egen en ny framtid. Tusen takk for din støtte, sier Martha Skretteberg.

SMS: Nullsult til 2160 (200 kr)
VIPPS: 12135 - merk betalingen null sult
Gavekonto: 8200.01.93433 - merk betalingen null sult

Kommende søndag 29. september samles i alle katolske kirker i Norge kollekt til Caritas-arbeidet.

 

Mer om Caritas' arbeid, prosjekter, kampanjer, aksjoner les her: https://www.caritas.no/ og her: http://www.nullsult.no/ og her: https://www.facebook.com/CaritasNorge/ .

 

english     polski